Fugløy 2011

Sommerpadling i Gildeskål skjærgård 10. – 12.juni

Felles oppmøte på Våg i Gildeskål den 10. litt sent ut på ettermiddagen. Utstyrs sjekk og kjapp info om trasémuligheter og første overnatting.

Værutsiktene var gode med antydning til økende vind utover helgen. Prognose opp mot 7-8m/s, sol og skyfritt. Padlegruppa er erfaren og turvant. Første etappe gikk fra campingplassen på Våg og over til nordspissen av Illsøya og rundt Hestholmen/Risøya og videre forbi Krokholmen. Vi padlet i sundet mellom Arnøya og Hestøya.

Leirsted dag 1 ble på Grønholmen. Flo/fjære ble vurdert, og vi plasserte teltene i le for evt vind. Mygg var det ikke mangel på. Husk myggroller. Vi spiste middag oppe på Grønholmsryggen med 360 gr utsikt mot bl.a. Fleina og Fleinær. Lasse og Maria lagde fiskesuppe fra grunn. Fløten var riktig nok medbrakt. Natten ble for tre stk litt utfordrende uten telt. Men det gikk greit.

Neste dag litt ut på dagen, etter et friskt morgen bad for morgenfuglene, gikk turen vestover mot Vedholmsundet på Fleina. På vei mot Vedholmsundet blåste det opp det var rotete sjø. Vurderingen med å ha på tørrdrakt var riktig. I sundet stilnet vinden og det var flatt vann videre mot Urdholmen. Her hadde vi en liten rast med enkel lunsj. Ferden videre ble vurdert mellom å padle østsiden av Fugeløy og rundt Sør Fugeløy eller vestover mot Nord Fugeløy og Ørneset. Vi valgte siste alternativ.

På vei mot Nord Fugeløy, fant vi vann i ei lita elv der vi bunkret vi opp. Så gikk turen videre vi til Ørneste og dag 2 camp ble etablert. Vi slo leir ved et etablert bålsted som brukes flittig som «basecamp» for klatrere i område. Lasse og Maria demonstrerer enda en gang med sine kokkekunstnere; – marinert kjøtt og kylling på bål. Allsang, bålstemning og en fantastisk flott kveld og turglade padlere. Gourmefaktoren var høy.

Returen gikk mot Røssøya over til Hustad og tilbake til Våg, hvor vi satt ut i fra.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *