Klubbtur til Bolgværet 7.-9.juni

Pr dags dato er det 16 påmeldte fra BKK og 8 fra nystartede Padleklubben Den Stille Fjerding i Meløy. Vi vet at flere har tenkt å dra men ikke har registrert seg. Gjør dette via linken nederst i artikkelen NÅ! 🙂

Det vil bli etablert basecamp i Storvika på Bolga. Dette er nært butikk, fergekai og pub og er en fin plass for etablering av leir og utsett av kajakk.

 

Meløy Kommune ligger halvannen time med hurtigbåt eller bil sør for Bodø. Her finner du 755 små og store øyer utenfor fastlandet, og over 300 av disse ligger i været som omgir øya Bolga.

 

 

Adkomst

Det er mange måter å komme seg til Bolgværet på:

1)      Hurtigbåt til Bolga

2)      Ferge fra Ørnes til Bolga

3)      Ferge fra Ørnes til Vassdalsvik, kjøre videre til Åmnes Camping på Åmøya og padle til Bolga, under 60 min

4)      Ferge fra Ørnes til Meløysund, kjøre videre til Tukthuset på vestsiden av Meløya og padle til Bolga, under 60 min

5)      Kjøre til Stia på Reipå (12 mil fra Bodø), parkere der og padle langs Teksmona, Meløya til Bolga. Dette er den lengste turen og krever at du er vant turpadler og har god tid

Overnatting

Det vil bli etablert basecamp på en av øyene i Bolgværet for de som vil leve ut friluftslivet i telt. Eksakt sted for dette vil bli kunngjort senere.

Vil du ha med deg turen, padle og kose deg … men setter pris på litt mer komfort i hytte med fasiliteter som seng, bad, varmtvann, kjøkken og badestamp? Da finnes det flere gode muligheter på Bolga Brygge  og her. Uansett hva du velger er du ikke mange padletak fra å være midt i Bolgværet. På Bolga er det nærbutikk og pub med matservering plassert rett ved fergeleiet.

På lørdag ønsker vi å arrangere workshops som et tilbud til våre medlemmer. Flere av aktivitetslederne våre vil være med på dette, og vi ønsker å høre fra DEG dersom du har noe du har lyst til å ta ansvar for eller har forslag til emner. Det vi allerede vet er at vi kommer til å tilby aktiviteter som redningsteknikker, manøvreringsøvelser, lek og morro. Alt dette i tråd med padleforbundets formålsparagraf som sier at vi skal ”sørge for at all padling drives på sikkerhetsmessig forsvarlig vis, slik at ulykker unngås”.

Spesielt hyggelig er det at det i mai endelig vil bli etablert padleklubb i Meløy. Flere av initiativtakerne der vil være med oss denne helgen som vil foregå i indrefiléten av Meløys skjærgård.

Artikkelen vil bli oppdatert med nærmere informasjon og oversikt over workshops.

Påmelding

Turen er gratis men av hensyn til planlegging og HMS er det påmelding til turen her

2 tanker om “Klubbtur til Bolgværet 7.-9.juni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *