Steigenpinse

Over 20 kajakker med mannskap fant veien til Brennvika ved Helnessund, til tross for dårlig værmelding og langtidsvarsel. Vi kom med hurtigbåt og bil, en times tur med båt og fire timer langs omveien i bil. Jorun hadde ordnet med hus og det meste – Låven på Brennvika camping var helt perfekt for oss! De fleste bodde inne, men noen inuitta valgte igloo og telt. Nedenfor ligger det ei 2 km lang strand omgitt av fantastiske fjell og fine holmer.

Lørdags morgen var regntung med litt vind fra nordvest, men ut på tur bar det! Kalle hadde introkurs for en lokal herremann som virkelig fikk prøvd seg. Etterhvert kom den store horden anført av Sigurd.  Etter som vi nærmet oss litt mere åpent hav ble gruppa delt opp. Noen dro tilbake og noen padlet til Helnessund. Der inntok vi verandaen til båtforeninga, spiste og drakk. Jorun, Kalle og Ann Heidi kom plutselig og slapp oss inn i varmen. Ann Heidi vartet opp med kake.  Tilbaketuren gikk også greit og alle var veldig fornøyd. På kvelden var stemningen høy, med fantastisk fiskesuppe og god drikke til.

Søndagen startet med noe vind fra vest – sørvest, men med god temperatur. Varslet var ikke lovende, så en fjelltur sto på programmet for de som ikke ville dø på havet! Vinden bare økte på utover formiddagen. Fjellturgruppa la i vei opp lia mens noen gikk i fjæra og bantes. Utsikten ble bare bedre og bedre og vinden verre og verre ettersom vi nærmet oss en egg vi måtte over. Der skulle vi prøve å ta ett bilde av gruppa, men vinden tok hele rekka og sendte dem ned snøskavelen! Skarbua som var målet var lita og trang, den er verd et besøk der den ligger i en dramatisk natur.

Reidun og Håvard kom opp da vi andre gikk ned. De hadde innsett at padling ble det ikke, så da bar det til fjells med dem også. Haggel og regnbyger startet en offensiv da vi forlot hytta, så han Gore-tex fikk kjørt sæ på nedturen! I Låven var det fyrt i ovnen og kaffen kokt. Ei gruppe med kamikaze-padlere hadde funnet seg et havstøkke som bare hadde liten orkan, og der koste de seg bl. a. i en bekk under ei bru.

Da alle hadde kommet heim ble det servert baccalao som smakte fortreffelig (en takk til potetskrelleran!). Alle var fornøyde og stemninga stor resten av kvelden – og litt natta!

Mandag var siste dag, med nedpakking og utrydding. Fire padlet til Helnessund mens resten kjørte dit. Derifra var vi 20 kajakker som padlet ut til øyene ved Helnes. Det var for store bølger til å padle lenger ut, så det ble sirkeltrening inni sundene denne gangen. Noen måtte reise litt tidlig så gruppa ble stadig mindre. Vi rastet utenfor ei hytte på en holme med ei fantastisk strand.

Tilslutt var det bare oss som skulle ta båten igjen. Vi fikk en fin sightseeingtur innimellom holmer og skjær før båten gikk. Det var max utbytte av ei helg som egentlig var helt ubrukelig hvis man ikke padler kajakk og går i fjellet.  Gruppa var stor, men alle var snille med hverandre, så vi sees nok igjen! En stooor takk til Jorun Skår som var primus motor og engasjert lokalpatriot.

Låven er bestilt for neste år, så det er bare å merke den av på kalenderen!  STEIGEN E GREIT!

Én tanke om “Steigenpinse

  1. Kjempeflotte bilda – kjempeflott tur. Det er herlig at så mange fra kajakklubben kunne avsette pinsehelga til tur. Kjemeptakk til Jorun som var primus motor – vi kommer tilbake neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *