Padling i de sju straumar – I Hamsuns rike

Påskehelga 7. til 9. april ble benyttet til en fantastisk tur til Hamarøy med padling omkring Husøy – Finnøy – Storøy.

Vi etablerte leir på ei snødekt gresslette 10 meter fra flomålet med velsignelse fra Ness camping. Ness camping tok utfordringen på strak arm og gjorde formelt besøket til sesongstart. I god turfolk ånd etablerte vi en teltleir, men takket vennlig ja til et varmt omkledningsrom for eventuelle nattlige toalettbesøk og tørking av utstyr natta over.

Etter en lang dag med reise og første rekognoseringstur for å sjekke ut strømforholdene i Nesstraumen, serverte kokk nr 1 Bacalao med etterfølgende oppfriskning som bestod av tyrkisk naturell yoghurt med ikke mindre enn Akasiehonning på. Det kan nevnes til en persons store inntrykk at Bacalaoen ble servert med en forfriskende aperitif som på sin måte bidro godt med litt varme en ellers nokså frisk kveld ute.

Neste morgen kunne vi våkne opp til både sol og leven fra måsefamilien som tok laus ut på fjorden. Etterbrennere og annet leven fra ytterst på Bodøhalvøya er jo bare susing i løvbladene i forhold 🙂 – Uansett, det kunne ikke vært en finere kontekst ved frokostbordet. Gutta var raskt ikledd dagens fitnessantrekk og de sju straumar skulle utforskes grundig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAResten av turopplevelsen vi hadde, presenteres gjennom bildene som Geir Johansen i  all hovedsak har foreviget samt bloggen.

 

 

Foreløpig kan det avsløres at denne turen vil bli satt på agendaen på ny og den kan anbefales på det sterkeste uansett erfaring og behov for utfordringer 🙂

 

 

2 tanker om “Padling i de sju straumar – I Hamsuns rike

  1. For en fantastisk tur i de sju «straumar» dere må ha hatt! Vi har vært noen ganger på Hamarøy, og også ligget i telt på Ness camping, men da på sommerstid. Vi har ikke padlet på Hamarøy enda, men det vil nok komme en gang. Nå som vi har en Pakboats sammenleggbar tomannskajakk, er det bare å ha den med seg bak førersetet i bilen. I fjor sommer lå vi halvannen uke på Holmen kystcamping i Flatanger. Ellers har vi hatt med oss en oppblåsbar tomannskajakk på Tjøtta på Helgelandskysten en av de somrene vi har vært der. Fantastisk å veksle mellom padling og toppturer til for eksempel De syv søstre!

  2. Hva heter disse 7 straumene???????
    Vet hvor Røttangstraumen, Kaldvågstraumen og Nesstraumen er, men hvor er de andre?????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *