BKK i NM i kajakkpolo

NM i kajakkpolo, Puddefjorden i Bergen 20-21. juni.
IMG_8081_aI år som i fjor stilte Bodø Kajakklubb med lag i NM, eller Bodø Sea Eagles som laget ynder å kalle selv. I fjor stilte 7 lag på NM i Lillehammer. I år var antallet 6. Dette betydde at Bodø Sea Eagles før turneringen startet visste at fjorårets 7. plass ville bli forbedret. Laget var bedre forberedt enn i fjor og hadde til og med mange treninger med mål bak seg. I motsetning til i fjor da laget for første gang fikk se et virkelig mål da de ankom Lillehammer. Som den årvåkne leser skjønner er ikke dette en særlig stor sport i Norge. Men i Europa er den stor. Følte nok heller ikke at sporten er særlig fasjonabel, spesielt med tanke på at alle lag unntatt hjemmelaget Puddefjorden og Tromsø lå sammen i en stor gymsal/idrettshall. Ikke mye penger i denne sporten. Gikk overraskende bra med så mange lag i samme hall.
IMG_2851Så litt om det sportslige. BKK ble kastet ut til ulvene i første kamp og møtte Larvik 1 og tapte 13-2. Det positive her var at de fleste lagene tapte med slike sifre mot Larvik 1 og at BKK sammen med Trondheim kun var de eneste lagene som scoret 2 mål mot Larvik 1. Larvik 1 slapp inn kun 8 mål til sammen og bare 4 mål i de innledende kampene. De påfølgende kampene endte slik for BKK sin del; Tromsø 1-6, Puddefjorden 0-7, Larvik 2 4-4 og Trondheim 1-10. Etter 1. første dag lå Sea Eagles på 6. plass (joda, det var bare 6 lag med). Den beste kampen til Bodø Sea Eagles var første kamp på turneringens 2. dag var mot Larvik 2 i en plasseringskamp om 5. plassen. Der spilte BKK vant fortjent 3-1 etter 1-0 til pause. Dette var en historisk seier. Første seier til laget uansett i hvilken sammenheng. Vi ledet også 3-0 før Larvik 2 reduserte like før slutt. I kampene BKK tapte ble nyttige erfaringer gjort som kom til gode i kampen mot Larvik 2. BKK fikk da også mulighet til å spille om 4. plass, men her ble Tromsø for sterke (5-0). Dermed endte Bodø Sea Eagles opp som Norges 5. beste kajakkpololag!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERALarvik 1 ble Norgesmester etter 6-3 mot Trondheim i finalen. Flott turnering i Puddefjorden i Bergen. Bodø Kajakklubb er klare for neste års NM i kajakkpolo. De som deltok på det historiske laget fra Bodø Kajakklubb var; Karin Engstrøm, Tine Helen Johansen, Terje Johansen, Richard Varga og Lasse Tjønnøy. Vi hadde også med en gjestespiller – Julie Blommaert fra New Zealand og Puddefjorden i Bergen.
Lasse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *