Kraftprøven Glomfjord-Grønøy

Vi markerer KRAFT jubileet i Sommerdagan med å hedre skysskarene som rodde Glomfjord – Grønøy for å hente post og telegrammer i den første anleggstiden.

I Meløy herred fantes det i 1912 kun to veistumper. Den ene gikk tvers over selve Meløya, den andre fra Reipå mot Marken. Grønøy fikk ukentlig anløp av hurtigruten samme år, og folk, forsyninger, telegrammer og post som skulle til kraftutbyggingen måtte hentes og bringes med båt. Denne jobben hadde Torinius Krogh. Han seilte eller rodde, og brukte 4-5 timer på turen Glomen – Grønøy.

Vi utfordrer dagens Meløyfjæring til å gjenta denne bragden, og inviterer til en uformell KRAFTprøve søndag 29. juli, med start fra Glomen kl. 10.00.

Alle typer farkoster er tillatt, og mannskapet kan bestå av flere personer.

Alle båtforeninger i kommunen vil bli oppfordret til å danne en konvoi som følger roerne langs ruten. I ledebåten vil det være musikk fra dekk. Konvoien vil starte opp kl. 11.00 fra Glomen. Målgang blir i Vallvågen, Engavågen, hvor man kan kjøpe seg mat og drikke, samt oppleve konsert med Jonas Alaska Trio på ettermiddagen. Dagen avsluttes med pub kveld i Vallvågen Småbåthavn.

For påmelding; kontakt kulturkontoret på tlf. 75 71 00 00 eller send epost til hanne.barvik@meloy.kommune.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *