Pinsetur til Steigen

Tid for turen er 25.- 28.05.12 og stedet er Brennvika ved Helnessund i Steigen kommune.

steigenstrandBrennvika ligger ved Brennviksanda som er vel 2 km lang. Ca 8 km fra Helnessund brygge.  Vi satser på padling lørdag, fjelltur søndag og padling igjen mandag. Folierte kart over padleområder lager Steigen kommune.  I tillegg skaffer jeg 2 turkart for hele Steigen kommune.  Fjellturen går i fjellene over Brennvikstranda.

Overnatting

På tidligere Brennvika Camping står det en låve.  Denne har BKK leid for hele helga. Låven er restaurert for utleieformål.  Den har 3 soverom med 4, 4 og 3 sengeplasser (obs – 2 dobbeltsenger). Sengene har pute og dyne. Sengtøy medbringes eller leies. Videre er det bad, dusj, stort arbeidskjøkken, dekktøy til ca 30 personer, kjølerom, kasseroller ++,  komfyr, oppvaskemaskin, tørketrommel, vedfyring og strøm. Oppholdsrom med spiseplass ved 2 langbord. God plass til overnatting innendørs på egne madrasser.  Stor terrasse. Teltplass til alle. Kort vei til stranda. Pris pr døgn kr 700.  Tilsammen kr 2 100 for hele helga.

Reiseinformasjon

Med bil:  Kjør E6 nordover. Ta av mot Steigen ved Tømmernes, Hamarøy, dette er skiltet. Kan hende det er skiltet til Nordfold fram til krysset hvor veien deler seg mot Nordfold og Helnessund.  Ta av mot Helnessund. Ta så av til venstre mot Brennvika (skilt)  og kjør nesten til veis ende.  Låven ligger på høyre hånd. Tilsammen ca 24 mil fra Bodø.

steigenhavSjøveien: Hurtigbåt fra Bodø til Helnessund fredag kl 1515 og kl 1800.  Retur 2. pinsedag kl 1815.  Billetter begge veier MÅ bestilles på forhånd.  Enten på www.torghatten-nord.no  eller på telefon 91714203 (ha visa/mastercard klart).  Det er anledning til å ta med kajakker ombord i hurtigbåten.  Plass må reserveres og koster ca kr 125,- pr kajakk. Hurtigbåten tar ca 20 kajakker. Henting av kajakk/utstyr avtales med de som har med bil. Hvis aktuelt sjekkes om utstyret kan oppbevares innendørs inntil henting.

Annen informasjon

Helnessund har matbutkk (med ølutsalg). Åpent til kl 20 fredag, noe usikkert pinsaften. Kafè og pub med alle rettigheter..

Siden vi har tilgang til kjøkken, foreslår vi at vi lager fellesmiddager.  Brian og jeg (m/assistenter) lager fiskesuppe til lørdagskvelden og bacalao til søndagskvelden. Hvis det er stemning for dette, blir det middagsspleis.

Av hensyn til spleis av leieutgifter og middag er de nødvendig med påmeling.  Lik leiepris, uansett om man sover i eget telt eller inne.  Først til «mølla» når det gjelder soveplasser i senger.  Tilbakemelding på antall personer til fellesmiddag er nødvendig.

Påmelding

Navn, ønske om seng, antall personer til fellesmiddag lørdag og søndag må meldes innen 15. mai til jorunskaar@hotmail.com.

Pris og betalingsinformasjon blir sendt straks etter påmeldingsfristen.

BKK håper turen vil friste mange, og at medlemmene får en beriket opplevelse i storslått natur.

Evt spørsmål kan rettes til jorunskaar@hotmail.com.

steigenkajakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *