Strandrydding i Bodø Kajakklubb

Adopter en strand

Bodø Kajakklubb har i samarbeid med Kystlaget Salta og Færingen 4H-klubb adoptert en strand, nemlig området på Store Hjertøya fra Paradisbukta til Skipsholmen. Det betyr at vi har et ansvar for å holde området søppelfritt. Derfor blir det jevnlige ryddeaksjoner her, men vi oppfordrer alle til å bruke litt tid til å plukke litt søppel når man er på tur i området.
Les mer på www.holdnorgerent.no/adopterenstrand

Hvorfor plukke strandsøppel?

Alt av søppel som havner på havet blir der – om vi ikke plukker det opp! Plast brytes ned til små partikler, mikroplast, men vil aldri forsvinne. Det vil flyte rundt og gjøre skade på fugle- og dyreliv. Derfor er det like viktig å plukke den store søpla, som de små bitene med mikroplast, som typisk legger seg i tangen og i sanda. Plast vil til enhver tid bli ført med havet, og det vil derfor alltid komme mer søppel på strender og i fjæra.

Hvordan plukke strandsøppel?

1. Ta med en søppelsekk på tur! Blanke strandsøppelsekker fra Iris finner du under oppslagstavla i naustet.
2. Kommer du over strandsøppel, plukk det med deg!
3. Ta deg 10 minutter for å se etter søppel der du går i land, du kan finne mer enn du tror!

Hva gjør vi med søpla?

Det enkleste er å putte posen i kajakken, eller surre den på dekk og ta med til naustet.
Søppelsekkene kan du la stå i naustet, meld da hvor mange sekker det er og hvor søpla er plukket til soppel@bodokajakk.no, så samler vi opp og kontakter Iris for henting.

Henting av søppel fra øyer og andre veiløse områder kan avtales med Iris:
Er det plukka så mye søppel at det ikke er mulig å få med hjem på egenhånd, kan du melde fra til Iris om mengde søppel og nøyaktig sted/posisjon slik at de kan ordne henting med båt. Husk å plassere søpla slik at det ikke blir tatt av været. Se mer info på oppslagstavla om “Aksjon reine strender 2018” fra Iris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *