Bolgatreffet 10.-12.juni 2016

Bolgatreffet arrangeres for 4. gang i år som et samarbeid mellom Padleklubben Den Stille Fjerding og Bodø Kajakklubb. Det vil bli etablert basecamp på Bolga og du finner alt du trenger av mat etc på den lokale butikken her.

Meløy Kommune ligger halvannen time med hurtigbåt eller bil sør for Bodø. Her finner du 755 små og store øyer utenfor fastlandet, og over 300 av disse ligger i været som omgir øya Bolga.

Adkomst

Se også informasjon om lokalbåter som er lagt ut på facebook-gruppen til Padleklubben Den Stille Fjerding.

Det er mange måter å komme seg til Bolgværet på:

1)      Hurtigbåt til Bolga

2)      Ferge fra Ørnes til Bolga

3)      Ferge fra Ørnes til Vassdalsvik, kjøre videre til Åmnes Camping på Åmøya og padle til Bolga, under 60 min

4)      Ferge fra Ørnes til Meløysund, kjøre videre til Tukthuset på vestsiden av Meløya og padle til Bolga, under 60 min

5)      Kjøre til Stia på Reipå (12 mil fra Bodø), parkere der og padle langs Teksmona, Meløya til Bolga. Dette er den lengste turen og krever at du er vant turpadler og har god tid

Overnatting

Det vil bli etablert basecamp på Bolga for de som vil bo i telt og vi får også tilgang til vann og WC.

Vil du ha med deg turen, padle og kose deg … men setter pris på litt mer komfort i hytte med fasiliteter som seng, bad, varmtvann, kjøkken og badestamp? Da finnes det flere gode muligheter på Bolga Brygge  og her. Uansett hva du velger er du ikke mange padletak fra å være midt i Bolgværet. På Bolga er det nærbutikk og pub med matservering plassert rett ved fergeleiet.

Det vil bli satt opp forskjellige turalternativer og det sosiale og naturopplevelsen står i fokus. Vi gleder oss til ei flott tur- og padlehelg i tråd med padleforbundets formålsparagraf som sier at vi skal spre padleglede og ”sørge for at all padling drives på sikkerhetsmessig forsvarlig vis, slik at ulykker unngås”.

Påmelding

Treffet er gratis men men av hyensyn til planlegging og HMS er det påmelding til treffet til Marit tlf 479 09 221
Åge 971 83 100

Velkommen til Nord-Helgeland og indrefiléten av Meløys skjærgård!

Vennlig hilsen

Padleklubben Den Stille Fjerding og Bodø Kajakklubb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *