Lofoten – klubbtur i August

I fjæraDa er vi klare med detaljene rundt weekendtur til Lofoten i august. Datoene er satt til 10. – 12. august. Dette ser ut til å være den helgen som passer for flest medlemmer. Et par uker før avreise avtaler vi hvor mange som skal være med, hvem som skal kjøre, behov for tilhengere osv, og så bestiller vi plass på Moskenesferga. Avreise blir fredag 10. august kl 11.15. Retur samme rute søndag kl 19.30 fra Moskenes.

Steine havnPadleturen starter fredag ca kl. 1800 fra Steine like ved Stamsund, og går via Valberg, Smorten og inn til Borg (ved vikingmuseet). Vi skal besøke en lang rekke steder med de utroligste historier. Det spenner fra pirater, hoder på påle, krig, landbruk i ekstremt terreng, bergverk og til industriens inntog i Lofoten. Forhåpentligvis litt for en hver smak. Det blir overnatting i telt i et naturskjønt landskap med myriader av holmer og skjær, hvite strender og bratte, gresskledde fjell. Det vil være stor sjanse for å se et rikt dyreliv både i vannet og i lufta.

Fredag kveld blir det noen få timers padling før vi slår leir. Lørdag blir det en del padling med hyppige ilandstigninger og pauser. Vi er hele tida i nærheten av vei og folk, slik at det er enkelt  å avbryte turen om noen skulle få problemer. Mesteparten av turen går i beskyttet farvann, og skal være mulig å gjennomføre også for nybegynnere / utrente.

Hovedløypa er tegnet med rødt på kartet. Gul løype er et alternativ for de som ønsker lengre distanse, bølger, strøm etc. Grønn løype er et alternativ for å unngå bølger i tilfelle sterk vind. Turen ender søndag, tidlig ettermiddag, i nærheten av vikingmuseet der det mest sannsynlig blir tid til å ta et lite besøk. Turen vil som sagt være mulig å gjennomføre for alle, uansett nivå. Vi ønsker en sosial og rolig tur full av fine opplevelser, som er åpen for absolutt alle med kajakk (evt. kano ;-)) som vil være med. Spre gjerne ryktet om turen til alle dere kjenner!

NB! Ingen avgifter annet enn reise og mat. Ingen bindende påmelding, men det er kjekt å vite sånn ca hvor mange vi blir pga lasting av bilene og reservering av plass på ferga.

Spørsmål, kommentarer og påmeldinger mottas helst på mail: geij-kar@online.no eller på tlf 95 71 77 53. Evt. oppdatert info blir sendt ut på mail og på gruppa vår på Facebook.

Med vennlig hilsen, Geir J. Karlsen.

Én tanke om “Lofoten – klubbtur i August

  1. Dette blir bra!
    Håper på bra oppmøte, både fra BKK, VLKK, LPK og andre klubber i området. Turen går i et flott landskap, har padlet turen tidligere og anbefaler den! Velkommen til Lofoten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *