Kurs i fridykking

Fridykking er en utmerket aktivitet som krever lite utstyr og som fint kan kombineres med kajakkpadling. Se for deg en nydelig padletur på blikkstille hav til Steinsvær. Fridykking i været som resulterer i bålkos med kremet sjømatpasta med grillede kamskjell, haneskjell og teppeskjell til kvelds. Fristende ikke sant?

Medlemmene i Bodø Kajakklubb får tilbud om å melde seg på samlet til kurs i fridykking 9. og 10. Juli i Bodø. Kurset holdes av Frivannsliv fra Bergen. Hvis kajakklubben har en liste på 10 kursdeltakere eller flere deltakere innen 15. Mars får vi 15 % rabatt på kursprisen som opprinnelig er kr 1500 pr. pers. Det er selvfølgelig mulig å melde seg på etter den tid under forutsetning at det er ledige plasser.

Dere kan melde dere på i innboksen til Lasse Tjønnøy på Facebook eller på e-post: lasse.tjonnoy@wideroe.no

Under ser dere en beskrivelse av kurset som er Frivannsliv’s egen tekst og som også ligger på Deres hjemmeside; http://www.frivannsliv.no/products/bodo-kurs-i-fridykking-9-10juli

 

Kursbeskrivelse fridykking

Lørdag 9.juli teori i Bodø spektrum kl.12-17 og bassengøvelser kl.17.30-20.30

Sjødykk søndag 10.juli ved en badeplass i nærheten fra kl.11.

Vær tidlig ute med påmelding for å sikre gjennomføring av kurs og reservasjon av kursutstyr. Påmelding senest 1 uke før kursstart. Du kan melde deg på etter påmeldingsfristen, men dersom alt kursutstyret er reservert til andre deltakere vil du ikke kunne delta på kurset.

Velkommen til å delta på våre fridykkerkurs!

Våre instruktører hjelper deg å få en god start på hobbyen din, der du lærer å dykke med lungene som eneste luftreserve! Under kurset får du grundig innføring i god dykketeknikk og vannfølelse, slik at du allerede under kurset får god fremgang, raskt oppnår mestring og blir trygg i sjøen. Du blir kjent med andre deltakere på kurset, og trivselfaktoren skal være høy!

Dette kurset er både for de som søker gode naturopplevelser under vann og de som ønsker å komme i gang med undervannsjakt. Minimumalder 13 år, godt svømmekyndig og uten snev av vannskrekk. Mange av våre deltakere er apparatdykkere som ser fordelen med fridykking, og ønsker å gå over til dette.

Fridykking som rekreasjon er en fin pustepause fra konkurransesamfunnet, og målet er ikke å finne ut hvem som dykker dypest eller har lengst tid under vann. For fridykkere og undervannsjegere er fokuset å sanke gode naturopplevelser i et avslappet miljø. Det skal være en trygg hobby, der ingen trenger å være bekymret når du er ute i sjøen og da er det viktig lære seg grunnleggende grensesetting og sikkerhet.

Kursavgiften inkluderer leie av utstyr til basseng og sjødykk, sertifikatavgift og bassengleie. Alt du trenger å gjøre er å møte til oppsatt tid med mat og drikke.

Mer om fridykkerkurset:

Om du har planer om å ta bilder, jakte fisk, plukke skjell og krabber eller bare oppleve vektløshet under vann er fridykking den desidert beste måten å gjøre dette på.

Tema som blir gjennomgått under teorien:

Menneskets naturlige og fysiologiske tilpasning til vannelementet.

Hvordan trykk påvirker kroppen, og hvordan vi forholder oss til dette. Avslapning- og pusteteknikker.

Tørrtrening du kan gjøre for å øke dine bunntider.Dykketeknikk og sikkerhet.

Forholdet mellom O2 og CO2 i blodet.

Antatomi, fysiologi og fysiske fenomen som påvirker både oss og våre omgivelser under fridykking.

Hvordan synergieffekter gir deg rask fremgang som nybegynner.

Fridykkerutstyret vi bruker

HLR og hypotermi

Selvtest/eksamen

Under bassengøvelsene går vi gradvis frem for å sikre først de viktigste og enkleste hensyn vi må ta når vi fridykker. Deretter bygger vi på med detaljer som er nyttig og kunne. Hovedfokuset er å trene opp vannfølelsen og motorikken i vann. Dette gjør vi ved mange ulike øvelser, der vi vanligvis ser stor fremgang hos kursdeltakerne i løpet av denne økten. Vanskelighetsgraden av øvelsene er tilpasset om det skal skrives ut CMAS fridykkersertifikat på nivå 1,2 eller 3. Øvelsene skjer både gruppevis og parvis.

På sjødykket er det tid for å sette kunnskap og nye ferdigheter ut i praksis! Her får du på deg fullt fridykkerutstyr, og noen øvelser som blir gjort sammen i grupper. Blant annet blybeltedropp og kameratredning. Men stort sett er det fritt frem for å prøve ut fridykking i praksis, med veiledere tilstede.

I løpet av kurset lærer du alt du trenger for å rekreasjons fridykke på en trygg og effektiv måte.

Kurset gir internasjonalt CMAS 1, 2 eller 3 stjerners fridykkersertifikat. Med dette sertifikatet kan du delta på videre fordypningskurs og på fridykkerarrangement over hele verden.

For kursene har vi følgende krav:

Du må være fylt 13 år.

Du må være svømmedyktig(kunne svømme minimum 150meter brystsvømming og 25 meter ryggsvømming).

Du har avtale med legen din ved eventuelle helseplager av betydning.

Kurs avgiften inkluderer:

Leie av alt utstyr

Inngang i basseng

Sertifikatavgift

Forsikring

PS! Frivannsliv holder egne kurs for grupper fra 8 til 40 personer. Folkehøyskoler, idrettslag studentorganisasjoner, syklubber, militæret osv. Ta kontakt med post@frivannsliv.no for bestilling av eksterne kurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *